\1. Το ολόκληρο όνομα του Donald είναι... Donald Fauntleroy Duck. 2. To 1997 οι Αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες, εξοικονόμησαν 40.000$ μόνο και μόνο βάζοντας μια... ελιά λιγότερο σε κάθε γεύμα. 3. Μια καμηλοπάρδαλη μπορεί να καθαρίσει τ’αυτιά της με τη γλώσσα της! 4. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατα λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνούν πού τους έθαψαν. 5. Προκειμένου να μείνεις ξύπνιος, το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από το να πιεις έναν καφέ. 6. Τα μηρμύγκια τετνώνονται όταν ξυπνάνε το πρωί. 7. Οι οδοντόβουρτσες μπλε χρώματος προτιμούνται, σε σχέση με τις κόκκινες. 8. Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μέγεθός του έως 20 φορές είναι η κόρη του ματιού. 9. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γλείψει τον αγκώνα του. Είναι αδύνατο να τον ακουμπήσει με τη γλώσσα. 10. Υπάρχει μόνο ένα τρόφιμο που δεν χαλάει. Το μέλι. 11. Τα δελφίνια κοιμούνται με ένα μάτι ανοιχτό. 12. Το παγωτό βανίλλια κατέχει το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων παγωτού. 13. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν 4 φορές ταχύτερα από αυτά των ποδιών. 14. Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της. 15. Οι δεξιόχειρες ζούν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερα, από τους αριστερόχειρες. 16. Η κραυγή της πάπιας (το «κουάκ») δεν έχει αντίλαλο και κανείς δεν γνωρίζει το λόγο. 17. Ο δυνατότερος μυς του ανθρώπινου σώματος είναι η γλώσσα. 18. Είναι αδύνατον να φτερνιστείς με τα μάτια ανοιχτά. 19. Μια σταγόνα λάδι μηχανής αρκεί για να γίνουν 25 λίτρα νερού μη πόσιμα. 20. Οι χιμπαντζήδες και τα δελφίνια είναι τα μοναδικά ζώα, εκτός του ανθρώπου, που μπορούν αν αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. 21. Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον νυχτερινό ύπνο καλύτερο. 22. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που διάβασαν αυτό το μήνυμα, προσπάθησαν να γλείψουν τον αγκώνα τους... Αν μάλιστα τώρα γελάς, είσαι ένας από αυτούς!! :)
Πηγη:connection.gr
bonus
Ξέρετε ότι...

Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η.Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

Ξέρετε ότι...
Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!

Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!

Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909; για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!


Ήξερες ότι...

Ο μικρότερος πόλεμος στην ιστορία ήταν μεταξύ Ζανζιβάρης και Αγγλίας το 1896.
Η Ζανζιβάρη παραδώθηκε μετά από 38 λεπτά.

Ήξερες οτι ...

Το μεγαλύτερο θηλαστικό στο κόσμο, η μπλε φάλαινα, μόλις γεννηθεί, ζυγίζει 50 τόνους!

Ήξερες οτι ...

Η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει 300 μέτρα ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο.

Ήξερες οτι ...
Ο Βασιλιάς στις κούπες είναι ο μόνος χωρίς μουστάκι.

Ήξερες οτι ...

Τα καβούρια περπατάνε στο πλάι, για να μην μπερδεύουν τα πόδια τους.
Άλλωστε, τα τέσσερα ζευγάρια πόδια και οι δύο δαγκάνες τους, θα έκαναν ανυπόφορη οποιαδήποτε προσπάθεια να περπατήσουν στην ευθεία.

Ήξερες οτι ...
Η καρδια της γαριδας ειναι στο κεφαλι της.